Historia
KONKURSa
Regulamin
KONKURSa
Kawiarenka
KONKURSa
Archiwum
KONKURSa
Znajomi
KONKURSa


Notowanie KONKURSa z dnia 28 stycznia 2005r.

  • Pytanie 1: Z jakiego filmu pochodzi piosenka: "I'm dreaming of a white Christmas"?
  • Odpowiedź 1: Z filmu pt. "Gospoda Świąteczna" (ang. "Holiday Inn").
  • Punkty zdobyli: jezman - 1, bratAmen - 0.5, Nerisia - 1


  • Pytanie 2: Kto to jest Terence Charles White?
  • Odpowiedź 2: To gitarzysta zespołu Thin Lizzy, jego pseudonim artystyczny to Snowy White, czyli Śnieżno Biały.
  • Punkty zdobyli: tiroy - 1, jezman - 1, Nerisia - 1, bratAmen - 1, ShOfJacq - 1, _balder - 1


  • Pytanie 3: Z jakiej piosenki pochodzi cytat: "I'm not dreaming of the white Christmas, all I'm dreaming the whole day long is a peaceful one"?
  • Odpowiedź 3: "Christmas Song" Gilberta O'Sullivana.
  • Punkty zdobyli: tiroy - 1, _balder - 1, jezman - 1, Nerisia - 1, bratAmen - 1, ShOfJacq - 1


  • Pytanie 4: Jaką piosenkę wykonują: RPWL, Ray Wilson i... Outkast???
  • Odpowiedź 4: Piosenkę pt. "Roses" (tylko że dla RPWL śpiewa Ray Wilson, a Outkast śpiewaja całkiem inną o tym samym tytule).
  • Punkty zdobyli: _balder - 1, bratAmen - 1, tiroy - 1


  • Pytanie 5: Wokalista jakiej grupy rockowej obchodziłby dziś urodziny, gdyby nie zmarło mu się jakieś 20 lat temu?
  • Odpowiedź 5: David Byron, wokalista zespołu Uriah Heep.
  • Punkty zdobyli: jezman - 1, Nerisia - 1


  • Pytanie 6: Proszę rozpoznać po okładce zespół muzyczny:

  • Odpowiedź 6: Chodzi o zespół Queen.
  • Punkty zdobyli: jezman - 1, Nerisia - 1, bratAmen - 1, _balder - 1, tiroy - 1


  • Pytanie 7: Co łączy te trzy piosenki: WMA, MFC, .?
  • Odpowiedź 7: To są tytuły trzech piosenek zespołu Pearl Jam.
  • Punkty zdobyli: jezman - 1, Nerisia - 1, bratAmen - 1, tiroy - 1, Torney - 1


  • Pytanie 8 dogrywkowe: Skąd pochodzi cytat: "The rain in Spain stays mainly in the plain"?
  • Odpowiedź 8: Z "My Fair Lady".
  • Punkt zdobył jezman.

Punktacja końcowa:

  1. jezman - 7 pktów
  2. Nerisia - 6 pktów
  3. bratAmen - 5.5 pktu

W KONKURSie punkty zdobyli także: tiroy, _balder, ShOfJacq, Torney.
Uczestników pozdrawiamy!



Kontakt w sprawach formalnych, nie formalnych i innych: konkurs@trojka.info