Historia
KONKURSa
Regulamin
KONKURSa
Kawiarenka
KONKURSa
Archiwum
KONKURSa
Znajomi
KONKURSa


Notowanie KONKURSa z dnia 4 lutego 2005r.

  • Pytanie 1: Z jakiej piosenki pochodzi cytat: "Tak prysnął nastrój bardzo łatwo, pogasły zmysły, błysło światło, trzasnął policzek, potem drzwi"?
  • Odpowiedź 1: Z piosenki pt. "Czego się boisz głupia".
  • Punkty zdobyli: ShOfJack - 1.0, rospaw - 1.0, Yellowe - 1.0, Torney - 1.0


  • Pytanie 2: W jakim filmie została użyta piosenka "Oh So Quiet"?
  • Odpowiedź 2: "Happy Texas".
  • Nikt nie zdobył punktu.


  • Pytanie 3 z cyklu: "O kogo chodzi?"
  • Pytanie 3 cz. 1: Pochodzi z Australii. Jest wokalistką i aktorką, ale znana jest raczej z tej pierwszej profesji.
  • Pytanie 3 cz. 2: Jej największym przebojem okazała się piosenka będąca tak naprawdę coverem Trini Rein, o czym nie każdy wie.
  • Pytanie 3 cz. 3: Inna jej znana piosenka to pochodzący z soundtracku do "Stygmatów" utwór pt. "Identify".
  • Pytanie 3 cz. 4: Obchodzi dziś swoje okrągłe urodziny. "Zmiana kodu - trójka z przodu". ;)
  • Odpowiedź 3: Nasza bohaterka to Natalie Imbruglia.
  • Punkty zdobyli: NICOLL - 2.0, ShOfJack - 1.0, Yellowe - 1.0, piNIoN - 1.0, rospaw - 0.5


  • Pytanie 4: Co mają wspólnego z muzyką te trzy słowa: jajo, tort, trucizna?
  • Odpowiedź 4: Dziś świeczki na swoim torcie zdmuchuje Alice Cooper. Obawiam się jednak, że raczej będzie tym tortem rzucał, tak jak to robił zgniłymi pomidorami i jajami podczas koncertów. Natomiast "Trucizna", czyli "Poison", to tytuł jednego z jego przebojów.
  • Nikt nie zdobył punktu.


  • Pytanie 5: Na obrazach jakiego malarza wzorowany jest teledysk do piosenki "Losing My Religion" zespołu R.E.M.?
  • Odpowiedź 5: Na obrazach włoskiego malarza nazwiskiem Caravaggio.
  • Nikt nie zdobył punktu.


  • Pytanie 6: Proszę podać tytuł płyty, której okładkę widać na załączonym obrazku:

  • Odpowiedź 6: Jest to płyta zespołu Pearl Jam pt. "Yield".
  • Punkty zdobyli: gorodo - 1.0, Torney - 1.0


  • Pytanie 7: Kto śpiewa piosenkę do dwudziestego w kolejności filmu o agencie 007 (proszę podać pełne imię i nazwisko)?
  • Odpowiedź 7: Madonna Louise Veronica Ciccone.
  • Punkty zdobyli: Torney - 1.0, ShOfJack - 1.0


  • Pytanie 8 dogrywkowe: Co jest dziś na miejscu pierwszym LP3?
  • Odpowiedź 8: Dżem.
  • Punkt zdobył: Torney.

Punktacja końcowa:

  1. Torney - 4 pkty
  2. ShOfJack - 3 pkty
  3. NICOLL i Yellowe - po 2 pkty

W KONKURSie punkty zdobyli także: rospaw, poNIoN i gorodo. Za wspólną zabawę dziękujemy!



Kontakt w sprawach formalnych, nie formalnych i innych: konkurs@trojka.info