Historia
KONKURSa
Regulamin
KONKURSa
Kawiarenka
KONKURSa
Archiwum
KONKURSa
Znajomi
KONKURSa


Notowanie KONKURSa z dnia 11 lutego 2005r.

  • Pytanie 1: Z jakiej piosenki pochodzi cytat: "Every breath you take, every move you make, every cake you bake, every leg you break"?
  • Odpowiedź 1: Pochodzi on z piosenki "Love is a seventh wave".
  • Punkty zdobyli: mrta - 1.0, Yellowe - 1.0, Torney - 1.0


  • Pytanie 2: Kto śpiewa piosenkę pt. "I Fall Apart" w filmie "Vanilla Sky"?
  • Odpowiedź 2: Cameron Diaz.
    UWAGA: Ponieważ na kanale pojawiły się głosy sprzeciwu, że w fikcyjnej rzeczywistości filmu piosenkę śpiewała Julie Gianni (czyli postać grana przez Cameron Diaz, która to śpiewała tę piosenkę w rzeczywistej rzeczywistości), pytanie zostało postawione jeszcze raz w innej formie.
  • Punkty zdobyli: Torney - 1.0, betriela - 1.0


  • Pytanie 2: Kto śpiewa piosenkę pt. "One of us" w filmie "Vanilla Sky"?
  • Odpowiedź 2: David Aames.
    UWAGA: Dla ścisłości: David Aames to postać grana przez Toma Cruise'a. ;)
  • Punkty zdobyli: betriela - 0.5


  • Pytanie 3: Kto wykonuje piosenkę pt. "Waniliowe Niebo"?
  • Odpowiedź 3: Zespół Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach.
  • Punkty zdobyli: Torney - 1.0, mrta - 1.0, Yellowe - 1.0


  • Pytanie 4: Jak nazywa się utwór wokalny wielogłosowy o tematyce świeckiej, zwykle o charakterze sielankowym, popularny od XIV do XVI w.?
  • Odpowiedź 4: Jest to madrygał.
  • Punkty zdobyli: Torney - 1.0, betriela - 1.0, Yellowe - 1.0


  • Pytanie 5: Kto śpiewa w piosence Apocaliptycy pt. "Bitter Sweet"?
  • Odpowiedź 5: Lauri Ylonen i Villie Valo. ("Pan Rasmus i pan Him" ;)
  • Punkty zdobyli: Torney - 1.0, betriela - 1.0, mrta - 1.0


  • Pytanie 6: Ile nagród Grammy zdobyła do tej pory Sheryl Crow?
  • Odpowiedź 6: 6 albo 9.
    UWAGA: Obecnie archiwa Grammy pokazują 9 nagród, 6 było odpowiedzią uznaną, ponieważ pewne (obecnie wygasłe) źródła taką liczbę podawały.
  • Punkty zdobyli: Torney - 1.0, mrta - 1.0


  • Pytanie 7: Kto napisał dla Kylie Minoque piosenkę "I believe in you"?
  • Odpowiedź 7: Scissor Sisters.
  • Punkty zdobyli: Torney - 1.0, betriela - 1.0


Punktacja końcowa:

  1. Torney - 7 pktów
  2. betriela - 5,5 pktu
  3. mrta - 4 pkty

W KONKURSie punkty zdobył także Yellowe, a zdobył ich 3, choć to też nieoficjalnie. Tak czy owak za udział dziękujemy!



Kontakt w sprawach formalnych, nie formalnych i innych: konkurs@trojka.info