Historia
KONKURSa
Regulamin
KONKURSa
Kawiarenka
KONKURSa
Archiwum
KONKURSa
Znajomi
KONKURSa


Notowanie KONKURSa z dnia 13 czerwca 2009r.

  • Pytanie 1: Ile lat minęło od wydania "Dzwonów rurowych" Mike'a Oldfielda?
  • Odpowiedź 1: 36.
  • Punkty zdobyli: PeterCub - 1.0, Yasiu - 1.0


  • Pytanie 2: Kto krzyczy na najnowszej płycie Gaby Kulki?
  • Odpowiedź 2: Czesław Krzyczy, czyli Czesław Mozil.
  • Punkty zdobyli: Yasiu - 1.0


  • Pytanie 3: Komu jest poświęcona piosenka "Three Stars" Eddiego Cochrana?
  • Podpowiedź 3: Tym samym osobom, co "American Pie".
  • Odpowiedź 3: Te trzy gwiazdy to Buddy Holly, Ritchie Valens i J.P. "Big Bopper" Richardson.
  • Punkty zdobyli: PeterCub - 1.5, Yasiu - 1.0, priver - 0.5, trabant - 1.5


  • Pytanie 4: Jaki tytuł nosi film opowiadający historię Ritchiego Valensa?
  • Odpowiedź 4: Taki sam jak jego największy przebój: "La Bamba".
  • Punkty zdobyli: PeterCub - 1.0, trabant - 1.0, K3333333 - 1.0


  • Pytanie 5: Kto powiedział: "Mecyje, w Opolu zaśpiewałem!"?
  • Odpowiedź 5: Jerzy Stuhr w Opolu '77.
  • Punkty zdobyli: trabant - 1.0, K3333333 - 1.0, PeterCub - 1.0, Yasiu - 1.0


  • Pytanie 6: Kim z wykształcenia jest Kuba Sienkiewicz?
  • Odpowiedź 6: Lekarzem. Konkretniej neurologiem.
  • Punkty zdobyli: PeterCub - 1.0, Yasiu - 1.0, trabant - 1.0, K3333333 - 1.0, czekonrad4 - 1.0


  • Pytanie 7: Jak ma na drugie imię redaktor Piotr Stelmach?
  • Odpowiedź 7: Antoni.
  • Punkty zdobyli: trabant - 1.0


  • Pytanie 8 dogrywkowe: Z jakiego kraju pochodzi zespół The Car Is On Fire?
  • Odpowiedź 8: Z Polski.
  • Punkt zdobył: trabant.

Punktacja końcowa:

  1. trabant - 6.5 pktu
  2. PeterCub - 5.5 pktu
  3. Yasiu - 5.0 pktów

W KONKURSie punkty zdobyli także: K3333333 (3 pkty), czekonrad4 (1 pkt) oraz priver (pół pktu). Dziękujemy za wspólną zabawę!



Kontakt w sprawach formalnych, nie formalnych i innych: konkurs@trojka.info