Historia
KONKURSa
Regulamin
KONKURSa
Kawiarenka
KONKURSa
Archiwum
KONKURSa
Znajomi
KONKURSa


Notowanie KONKURSa z dnia 5 września 2009r.

  • Pytanie 1: Z jakiej piosenki pochodzi cytat: "Twój poligon, twój kraj, twoja wyspa, twój raj zmienia, zmienia się stale"?
  • Odpowiedź 1: Z piosenki Patrycji Kosiarkiewicz pt. "Rocznik '72".
  • Punkty zdobyli: Szpilka - 1.0, samorajp - 1.0, Mona` - 1.0, brydz - 1.0


  • Pytanie 2: Co sprawiło największą satysfakcję wokalistce duetu Plastic podczas nagrywania ich wersji "Money For Nothing"?
  • Odpowiedź 2: Cytując wypowiedź tejże wokalistki: "największą satysfakcję sprawiło to takie ua-bua", "czekałam, żeby to zrobić całe życie". ;)
  • Nikt nie zdobył punktu.


  • Pytanie 3: Co łączy te 3 utwory: "Johnny B. Goode", "El Condor Pasa" i Koncert Brandenburski Nr 2 Bacha?
  • Odpowiedź 3: Wszystkie znalazły się na pozłacanej płycie wysłanej 32 lata temu w kosmos wraz z sondą Voyager 1.
  • Nikt nie zdobył punktu.


  • Pytanie 4 z cyklu: o kogo chodzi?
  • Pytanie 4 część 1: Był wokalistą, ale grywał też na instrumentach klawiszowych i gitarze. W młodości interesował się sportem oraz sztuką.
  • Pytanie 4 część 2: Zdobył dyplom projektanta sztuki i grafiki i później sam projektował swoje kostiumy.
  • Pytanie 4 część 3: Wraz z kolegami z zespołu nagrał ścieżkę dźwiękowa do filmu o Flashu Gordonie.
  • Pytanie 4 część 4: Urodził się 63 lata temu jako Farrokh Bulsara, ale lepiej znany jest jako...
  • Odpowiedź 4: Freddie Mercury.
  • Punkty zdobyli: Mona` - 1.0, brydz - 0.5, samorajp - 0.5


  • Pytanie 5: Kto powiedział: "Teraz kręci filmy i to takie dziwne filmy, w których kreje się lew."?
  • Odpowiedź 5: Taką zabawną pomyłkę popelnił na antenie "Hrabia-miód-cud-itd.", czyli "Fisz" Waglewski w "Maglu Wagli".
  • Nikt nie zdobył punktu.


  • Pytanie 6: Fragment jakiej innej piosenki wpletli wykonawcy z Sofy w swoją podczas wykonywania "Ona Movie" na żywo podczas LP3?
  • Odpowiedź 6: "Papa don't preach" Madonny.
  • Nikt nie zdobył punktu.


  • Pytanie 7: Jak wabi się pies redaktora Piotra Stelmacha?
  • Odpowiedź 7: Żurek.
  • Punkty zdobyli: samorajp - 1.0, brydz - 1.0


  • Pytanie 8 dogrywkowe: Jakiej rasy jest pies redaktora Piotra Stelmacha?
  • Odpowiedź 8: Basset.
  • Punkt zdobył: brydz - 1.0.

Punktacja końcowa:

  1. brydz - 3.5 pktu
  2. samorajp - 2.5 pktu
  3. Mona` - 2 pkty

W KONKURSie 1 punkt zdobyła także Szpilka. Dziękujemy za udział i zapraszamy ponownie!



Kontakt w sprawach formalnych, nie formalnych i innych: konkurs@trojka.info