Historia
KONKURSa
Regulamin
KONKURSa
Kawiarenka
KONKURSa
Archiwum
KONKURSa
Znajomi
KONKURSa


Notowanie KONKURSa z dnia 17 października 2009r.

  • Pytanie 1: Jaką piosenkę śpiewa duet Natalia Kukulska i Zbigniew Zamachowski?
  • Odpowiedź 1: Piosenkę pt. "Daj mi tę noc".
  • Punkty zdobyli: diodetete - 1.0, Szpilka - 1.0, trabant - 1.0


  • Pytanie 2: Jak ma na nazwisko Pani Eliza ze słuchowiska "Kocham Pana, Panie Sułku"?
  • Odpowiedź 2: Eliza Wymęga-Zarawiejska.
  • Punkty zdobyli: Szpilka - 1.0


  • Pytanie 3: Co wspólnego ze sobą mają: redaktor Piotr Metz, redaktor Wojciech Zimiński i... raper Eminem?
  • Odpowiedź 3: Dzień urodzin: 17 października.
  • Punkty zdobyli: diodetete - 1.0, trabant - 1.0, Szpilka - 1.0


  • Pytanie 4: Kim z wykształcenia jest Terry Callier? (Chodzi o zawód, który wykonywał.)
  • Odpowiedź 4: Jest programistą komputerowym.
  • Punkty zdobyli: trabant - 1.0, Szpilka - 1.0


  • Pytanie 5: Skąd pochodzi cytat: "This bag is not a toy. Keep away from fire. Turn outside before wash. Don't be a liar."?
  • Odpowiedź 5: Z piosenki "Metka" zespołu The Complainer & The Complainers.
  • Punkty zdobyli: trabant - 1.0, diodetete - 0.5


  • Pytanie 6: Z jakiego kraju pochodzi zespół The Complainer & The Complainers?
  • Odpowiedź 6: Oczywiście z Polski.
  • Punkty zdobyli: trabant - 1.0, diodetete - 1.0, Szpilka - 1.0


  • Pytanie 7: Jak nazywają się chórki towarzyszące kabaretowi Koń Polski?
  • Odpowiedź 7: Koniczynki.
  • Punkty zdobyli: Szpilka - 1.0, trabant - 1.0, diodetete - 1.0


  • Pytanie 8 dogrywkowe: Jaką piosenkę zespołu Pulp zaśpiewał Nick Cave?
  • Odpowiedź 8: "Disco 2000".
  • Punkt zdobył trabant.

Punktacja końcowa:

  1. trabant - 7 pktów
  2. Szpilka - 6 pktów
  3. diodetete - 4.5 pktu

Wszystkim startującym dziękujemy za udział i zapraszamy na następne wydania KONKURSa!



Kontakt w sprawach formalnych, nie formalnych i innych: konkurs@trojka.info