Historia
KONKURSa
Regulamin
KONKURSa
Kawiarenka
KONKURSa
Archiwum
KONKURSa
Znajomi
KONKURSa


Notowanie KONKURSa z dnia 12 grudnia 2009r.

  • Pytanie 1: Z jakiej piosenki pochodzi cytat: "Na dzień dobry spojrzeć wstecz - trudna rzecz"?
  • Odpowiedź 1: Z piosenki Patrycji Kosiarkiewicz pt. "Radosny".
  • Punkty zdobyli: ksch3 - 1.0, ShadowOfJack - 1.0, de7 - 1.0


  • Pytanie 2: Za napisanie jakiej piosenki przepraszał Jonasz Kofta?
  • Odpowiedź 2: Przepraszał za piosenkę "Radość o poranku". Podobno nie cierpiał wstawać wcześnie rano.
  • Punkty zdobyli: ksch3 - 1.0, de7 - 1.0


  • Pytanie 3: Komu Bono zadedykował piosenkę pt. "Two Shots Of Happy, One Shot Of Sad"?
  • Odpowiedź 3: Frankowi Sinatrze.
  • Punkty zdobyli: ksch3 - 1.0, de7 - 1.0


  • Pytanie 4: Co wspólnego ze sobą mają: Frank Sinatra, Dionne Warwick i... Jeremi Przybora?
  • Odpowiedź 4: Dzień urodzin: 12 grudnia.
  • Punkty zdobyli: ksch3 - 1.0, de7 - 1.0


  • Pytanie 5: Kto napisał dla Franka Sinatry piosenkę "My Way"?
  • Odpowiedź 5: Paul Anka.
  • Punkty zdobyli: ksch3 - 1.0, de7 - 1.0


  • Pytanie 6: Z jakiej piosenki pochodzi cytat: "Frankie said I did it my way"?
  • Odpowiedź 6: "It's My Life" zespołu Bon Jovi.
  • Punkty zdobyli: ksch3 - 1.0, de7 - 1.0


  • Pytanie 7: Kto śpiewa swingową wersję piosenki "It's My Life"?
  • Odpowiedź 7: Paul Anka.
  • Punkty zdobyli: ksch3 - 1.0, de7 - 1.0


  • Pytanie 8 dogrywkowe: Jaki tytuł nosi najnowsza płyta zespołu Ratatat?
  • Odpowiedź 8: "LP3".
  • Punkt zdobył: ksch3.

Punktacja końcowa:

  1. ksch3 - 8 pktów
  2. de7 - 7 pktów
  3. ShadowOfJack - 1 pkt

Dziękujemy za wspólną zabawę!



Kontakt w sprawach formalnych, nie formalnych i innych: konkurs@trojka.info